Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΟΚ: Κατήγγειλε ήδη το "σύστημα" στην UEFA

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει ενέργειες για να γίνει διεθνώς γνωστό το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διαβάστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Sport24.gr






Το sport24.gr αποκάλυψε μέρος της συζήτησης του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Ιβάν Σαββίδη, το άνοιγμα της "συμμαχίας" στην UEFA και την εκτός των συνόρων διαπόμπευση όσων πρωτοστατούν στη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πέρα απ' αυτό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για να κάνει γνωστό το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό, πέρα από τις κατά καιρούς ανακοινώσεις και δηλώσεις παραγόντων της που επιφέρουν πειθαρχικές διώξεις εισαγγελέων και ποινές από την πειθαρχική της ΕΠΟ (όπως η τιμωρία με χρηματικό πρόστιμο του Ιάκωβου Αγγελίδη), αλλά και τις κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη που “αγγίζουν” ακόμη και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα.

Οι διοικούντες τον σύλλογο, έχοντας διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει βούληση από την ίδια την Ομοσπονδία για ουσιαστικές αλλαγές (διεύρυνση της εκλογικής της βάσης, αποχώρηση από διοικητικά πόστα προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή στην “εγκληματική οργάνωση” όπως περιγράφεται από το πόρισμα του εισαγγελέα Κορέα) και, προς το παρόν τουλάχιστον, καμία επέμβαση της Πολιτείας, πείστηκαν ότι πρέπει να κάνουν κινήσεις εκτός Ελλάδας.

Ήδη έχουν αποσταλεί στην UEFA έναν πλήρη φάκελο με στοιχεία για την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, τον τρόπο που επιλέγονται και αξιολογούνται οι διαιτητές, το πως επιλέγονται οι αθλητικοί δικαστές, έγγραφα και οπτικοποιημένο υλικό.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για ένα φάκελο 15-20 σημείων, που αρχίζει από την κοινή συνέντευξη Σαρρή-Μώραλη πέρυσι, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έδινε πειστικές απαντήσεις για καταγγελίες σχετικά με την Ομοσπονδία και περιέχει πλήρη ανάλυση των γεγονότων του τελευταίου χρόνου.

Μάλιστα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φροντίζει να κάνει συνεχώς update. Τα ίδια στοιχεία, βέβαια, έχουν πάει και στο υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και την ΕΠΟ, αλλά όπως αναλύσαμε προηγουμένως, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση εντός των συνόρων.

Στα γραφεία της Τούμπας, ωστόσο, δεν κρύβουν ότι περιμένουν σύντομα-οι ενέργειές τους εκτός Ελλάδας να φέρουν αποτέλεσμα.


ΠΗΓΗ SPORT 24

1 σχόλιο: